Bekeken producten

  • Debt Collection, how do I talk my money out of his pocket? - 1st edition
    Debt...

    In 'Debt Collection, how do I talk my ...>>

  • Risicomanagement - 4e druk
    Risicomanag...

    Dit boek beschrijft het concept van ...>>

Adviseren als tweede beroep -3e druk

Veel staf- en beleidsmedewerkers zijn goed in hun vak, maar het lukt hen niet altijd hun ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Dat is jammer, want vaak is het hun taak vanuit hun discipline een bijdrage te leveren aan de organisatie. Wanneer ze echter niet over de vaardigheden beschikken om invloed uit te oefenen, gaat die bijdrage verloren.

 

Bestellen


€ 49,95 incl. Btw

9013028802

Veel staf- en beleidsmedewerkers zijn goed in hun vak, maar het lukt hen niet altijd hun ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Dat is jammer, want vaak is het hun taak vanuit hun discipline een bijdrage te leveren aan de organisatie. Wanneer ze echter niet over de vaardigheden beschikken om invloed uit te oefenen, gaat die bijdrage verloren. Eigenlijk is adviseren dan ook het tweede beroep van staf- en beleidsfunctionarissen.

Om succesvol te zijn in een organisatie is beheersing van de eigen vakdiscipline dus niet voldoende. In een zevental hoofdstukken wordt uit de doeken gedaan hoe men ideeën en adviezen in een organisatie wel geaccepteerd krijgt en hoe weerstanden overwonnen kunnen worden. daarbij komen zaken aan de orde als 'standvastig in doelen maar flexibel in methoden', het uitbuiten van de eigen sterke kanten als adviseur en het vermijden van valkuilen, het voeren van verschillende soorten adviesgesprekken, rollen en rolconflicten, creatief adviesproblemen oplossen, het opbouwen van formele en informele netwerken, het onderkennen van en omgaan met verschillende organisatieculturen en het ontwikkelen van de juiste adviesstrategie. Ook de permanente professionalisering als adviseur komt aan de orde.

'Adviseren als tweede beroep' geeft zo vele in de praktijk bruikbare handvatten, die staf- en beleidsfunctionarissen kunnen gebruiken om hun adviezen gerealiseerd te krijgen. Om effectief te zijn.

 

Inhoud

 

Voorwoord

1. Inleiding
2. Factoren in de adviseur zelf
3. Omgaan met geadviseerden
4. Inhoud van het advies
5. Organisatie en omgeving
6. Adviesstrategieën.
7. De adviseur als professional

Trefwoordenregister
Over de auteur

 

Auteur: Hannah Nathans