Bekeken producten

Praktijkboek Supply Chain Management - 1e druk

Supply chain management is een prioriteit voor elke organisatie. Klanten moeten op tijd, tegen de laagste kosten en de hoogste kwaliteit de juiste producten bezorgd krijgen. Maar waarom slaagt het ene bedrijf daar wel in en het andere niet?

 

Bestellen


€ 47,75 incl. Btw

9789013065268

Supply chain management is een prioriteit voor elke organisatie. Klanten moeten op tijd, tegen de laagste kosten en de hoogste kwaliteit de juiste producten bezorgd krijgen. Maar waarom slaagt het ene bedrijf daar wel in en het andere niet?

Inzicht in de werking, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de integrale supply chain en in het managen daarvan vormt de sleutel tot succes. Het ‘Praktijkboek Supply Chain Management’ geeft aan hoe u een winnende logistieke keten creëert in een wereld waarin innovaties en globalisering steeds belangrijker worden. Het biedt managers en adviseurs handvatten voor het daadwerkelijke invoeren en realiseren van innovaties in supply chain management, en laat zien hoe u omgaat met de vaak conflicterende doelstellingen in de keten, en met de complexiteit en onzekerheid die supply chains kenmerken. Daarbij leggen de auteurs steeds de relatie tussen het strategische belang van logistiek voor de marktpositionering van een organisatie en de maatschappelijke gevolgen van het logistiek handelen.

Naast een bewezen aanpak voor het realiseren van een excellente voor het realiseren van een excellente supply chain biedt dit boek - aan de hand van aansprekende Europese en Nederlandse voorbeelden - een praktisch overzicht van de belangrijkste concepten en modellen voor supply chain management.

 

Inhoud

 

Voorwoord
Inleiding en leeswijzer

Deel 1
Integrale aanpak van supply chain management

Hoofdstuk 1
Supply chain management: een integrale aanpak

Hoofdstuk 2
De excellente supply chain als strategisch wapen

Hoofdstuk 3
Processen en structuur

Hoofdstuk 4
Beheersing (planning en besturing) van de supply chain

Hoofdstuk 5
Organisatie van de supply chain

Hoofdstuk 6
Informatievoorziening en IT

Hoofdstuk 7
Prestatiemeting en controlling voor de SCM

Deel 2
Concepten en modellen voor supply chain management

Hoofdstuk 8
Concepten en modellen voor het inkopen, toeleveren en samenwerken

Hoofdstuk 9
Concepten en modellen voor het analyseren en (her)ontwerpen

Hoofdstuk 10
Concepten en modellen voor het coördineren, plannen en besturen

Literatuur
Over de auteurs
Auteursregister
Trefwoordenregister

 

Auteurs: Marcel van Assen, Walther Ploos van Amstel, Math de Vaan